2024-08-22

𝐖𝐢𝐞 𝐛𝐞𝐧 𝐢𝐤 𝐞𝐧 𝐰𝐚𝐭 𝐝𝐨𝐞 𝐢𝐤?

ik tuin.jpgIk dacht laat ik mij eens wat uitgebreider voorstellen:

Ik ben Maaike Harder, (bijna) 40 ahhh en behoorlijk sensitief. Ik ervaar dat als een kwaliteit, mits ik goed voor mijzelf zorg en luister naar mijn lijf.

En ja, ook voor mij is dit nog weleens een uitdaging als moeder van 2 (hoog)sensitieve dochters. Ieder op hun eigen wijze prachtig ‘’gevoelig'’.

Ik zet dan ook heel graag mijn sensitiviteit in. Dat doe ik dus zeker ook in mijn werk als holistisch (kinder)therapeut. Ik voel vaak al haarfijn aan als er iets speelt, iets nog uitgesproken mag worden of bepaalde dingen nog helder mogen worden. Dit doe ik met liefde, echte verbinding aangaan met de lieve moeders en hun prachtige (hoog)sensitieve dochters die ik mag begeleiden.

Geregeld zie ik onzekere moeders en meisjes in mijn praktijk. Ze willen het beide zó goed doen. Heel herkenbaar voor mij, deze struggels heb ik ook gehad.

Door goed bij mijzelf te blijven (wat wil ik, wat heb ik nu nodig) en soms dus ook nee zeggen tegen uitnodigingen of tegen bepaald werk).

Zo heb ik ruim 12 jaar in het (speciaal) onderwijs gewerkt totdat ik aan alles voelde: het werkt niet meer voor mij.

Was dat gemakkelijk? Nee zeker niet, ik werd er zelfs ziek van. Mijn lijf gaf mij meerdere keren deze boodschap, maar ik wilde er niet naar luisteren.

Totdat het moment kwam…. dit gaat niet meer op deze manier. Ik voelde aan alles: ik doe mijzelf te kort,. Was dit makkelijk? Nee totaal niet, want ja ik was goed in mijn werk.

Maar werd ik hier zelf gelukkig van? Nee was het antwoord.

En dan kun je kiezen: zo doorgaan of je hart echt gaan volgen. Voor mij voelde dit als niet meer dan logisch. Ik ga doen wat ik echt wil doen.

Zo gezegd, zo gedaan.

Ik ben nu de trotse eigenaar van Praktijk In Kleur, waarbij ik de mooiste doelgroep mag begeleiden op holistische wijze.

Jaaa, ik sta aan!

Niets mooiers dan een moeder en haar dochter vol zelfvertrouwen weer te zien stralen! Kleur geven aan hun levens😍

Weet je: ons lijf weet wat we nodig hebben en waar we ‘’AAN'’ van gaan. Vertrouw daar maar op. Ik hoop dat je dat iets eerder doet, dan ik dat deed.

Kleurrijke groet,
Maaike

Admin - 15:16:43 | Een opmerking toevoegen