2024-05-24

“Hoogsensitieve Kinderen en Het Krachtige Effect van Liefdevolle Aanraking”

                                                                               

moeder met dochter niet blij.jpg
Het opvoeden van een hoogsensitief kind gaat ‘’niet altijd over rozen…'’

Je bent moeder van een prachtige sensitieve dochter, dat is geweldig en tegelijkertijd brengt dit uitdagingen met zich mee. Meestal lukt het je wel om er voor je dochter te zijn en toch wordt dit steeds vaker een uitdaging. Je wilt het zo graag goed doen. Steeds vaker twijfel je aan jezelf; doe ik het wel goed? Ze is zo intens!

De ‘’gevoeligheid’’ van jouw dochter zit haar geregeld in de weg en eerlijk is eerlijk…. het is niet fijn voor de dynamiek in jullie gezin.

Je merkt het in contact met je dochter en met andere gezinsleden. Je reageert kortaf en voelt frustratie en daar reageert jouw dochter weer op.
Dit wil je zó niet! Je gunt haar (en jezelf trouwens ook) de rust en ontspanning die ze nodig heeft, zodat zij alle indrukken en prikkels van de dag los kan laten ('’haar emmer legen'’) en rustig kan gaan slapen.

—— De kracht van huid op huidcontact ——–

Jouw dochter wil graag gezien en gehoord worden net als ieder kind. Echt verbinding maken, zodat jouw dochter dit ook echt daadwerkelijk voelt dat is zo helpend!

Heb jij jezelf weleens afgevraagd wat ze fijn vindt qua aanraking?
Is dat zachtjes een aai over haar bol, of een kriebel op haar rug of juist misschien wel een flinke stevige knuffel?

Contact van huid op huid is voor kinderen net zo’n levensbehoefte als ademen en eten. Kinderen leren als eerste met hun lichaam, voelen/aanraken, bewegen.

Uit onderzoek blijkt:

‘’Kinderen die worden geknuffeld en gemasseerd ontwikkelen zich beter’’

Dicht tegen elkaar aan zitten, even een aai of een kriebel op de voeten voor het slapen gaan, een knuffel wanneer je elkaar weer ziet- als kinderen regelmatig liefdevol worden aangeraakt legt dat een stevige basis voor lichaamsbewustzijn en het zelfvertrouwen.

Een kind dat goed in zijn lijf zit, voelt ook beter wat ze leuk vindt, ze is meer ontspannen, voelt waar haar grenzen liggen en kan zichzelf beter uiten. Vaak zie je ook dat kinderen dan minder vatbaar zijn voor ziektes, het verhoogt de weerstand.

Door middel van aanraking maak je werkelijk contact met de ander. Je zegt daarmee: ‘’jij doet er toe!’’. Iets waar we allemaal diep van binnen naar op zoek zijn.

In mijn praktijk maak ik graag gebruik van diverse massagetechnieken voor jou als ouder en voor jouw prachtige sensitieve dochter (en broertjes/zusjes).

Juist voor jouw hoog sensitieve dochter is ontspannen en 1 op 1 tijd met jou van groot belang. Voor een gezonde ontwikkeling is lichamelijk contact essentieel. Een liefdevol, positief huidcontact draagt bij aan een positief lichaamsbewustzijn en geeft jouw dochter zelfvertrouwen. Precies datgeen wat jij je dochter graag mee wil geven.

Hoeveel goud in handen zou je hebben als jij zelf je dochter kunt masseren. Hoe rijk ben je dan wel niet als kind, als jouw mama of papa dat kan!!

Op zaterdagochtend 22 juni en 29 juni geef ik de workshop Bonding boost massage speciaal voor moeders (papa’s zijn natuurlijk ook welkom) van ‘’gevoelige  meisjes’’.

Weet wel; deze workshop geef ik heel bewust aan een klein groepje. Beperkt aantal plekken dus.

Kleurrijke groet,

Maaike

ikzelf op brug.jpg

Admin - 08:00:31 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.