2024-03-15

6 tips voor meer rust in je hoofd, dat ga je direct terugzien in je gezin!

crazy monkey.jpgHelp, mijn hoofd ontploft!

Vroeger dacht ik dit zoooo vaak. Mijn hoofd zat zo vol, dat ik er letterlijk ziek van werd. Mega hoofdpijn, buikpijn en misselijk van de lange to do lijstjes die ik nog moest doen. De was, sporten, de vloer stofzuigen, onthouden dat ik de tandarts nog moest bellen, dingen voor mijn werk regelen, voer halen voor de hond. Noem maar op!

Ongeveer zo zag mijn hoofd eruit, like a crazy monkey! Hysterisch!
En mijn gedrag was niet al te aardig, regelmatig had ik een kort lontje, was niks of niemand goed genoeg. En vond ik mijzelf waardeloos.

Herkenbaar?

Lieve moeder, dat is toch niet oké en dat is nog aardig gezegd. Dit is voor niemand goed!
Voor jou niet, voor je kind(eren) niet, voor je (evt) partner niet. Dit is toch niet hoe jij wilt zijn als moeder!

Jij wilt je je weer ontspannen voelen, die dingen doen waar jij echt blij van word en bovenal de moeder zijn voor jouw dochter die ze verdiend!

Ik deel graag de tips met jou die mij geholpen hebben. Waar ik echt iets aan heb gehad.

6 tips voor meer rust in je hoofd, dat ga je direct terugzien in je gezin. Reken maar, dus eigenlijk dikke win-win!

Tip 1: Start eens op doordeweekse dagen met bv thuisyoga, een meditatie, een bodyscan of zet een positieve intentie neer voor de dag. Zet je wekker eens 10 minuten eerder en ga ervaren wat dat doet.

Sinds ik iedere doordeweekse dag start met thuisyoga is er zoveel meer rust gekomen in mijn hoofd, in mijn lijf en dat zag ik direct terug in ons gezin. 
Zalig, even de dag rustig beginnen. Geen telefoon, alleen mijn yogamatje en ik (en heel eerlijk soms een Youtube filmpje op de tv voor een nieuwe yoga uitdaging). Je kunt nu allerlei excuses gaan verzinnen, luister deed ik ook en je kunt ervoor kiezen om het gewoon eens te gaan doen en jezelf hieraan te houden. Na een week wil je niet meer anders!

Tip 2: Geef je dochter steeds meer verantwoordelijkheid, passend bij haar leeftijd. Niks mis mee, worden ze alleen maar zelfstandig van en goed voor het zelfvertrouwen. Ik kan het zelf, ipv dat mama bedoelt…. ik doe het wel, jij kan het niet. Want dat is wat je eigenlijk zegt als jij dingen doet die jouw dochter heel goed zelf kan.

Tips 3: Maak een lijstje met daarin ‘’wat moet echt vandaag, wat kan wachten?'’ En houd jezelf daaraan. Vandaag is vandaag.
Let maar eens op, vaak moet jij al die dingen van jezelf! Je legt het dus jezelf op.

Tip 4: Plan heel bewust me-time in. Als je dit niet plant, is deze tijd zo weer ingevuld met iets anders! Zo ga ik 1 keer per maand naar de sauna met een vriendin en geef ik mijzelf iedere maand een massage cadeau. Ook weer een mindset: ik vind dat ik dat verdien. Hoe is dat voor jou?

Tip 5: Ik weet dat wanneer ik ongesteld ‘’moet'’ worden, ik minder energie ervaar. Dus houd ik daar rekening mee. Ik plan minder in en ‘’moet'’ minder van mijzelf. ‘’Harder gaat dan echt zachter'’ (ik dus, haha).

Tip 6: Zet geregeld een fijne meditatie of bodyscan op voordat je gaat slapen. Zo kom je uit je hoofd. Wat mij ook mega goed helpt is een voetbad!
Mijn ultieme recept vind je hier.

Denk je nu, ja Maaike dat klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Weet dan dat het even een investering is om het anders te doen. Maar denk eens aan wat het je oplevert…. RUST IN JE HOOFD! ZALIGGGGGG. 

ik tuin.jpgKun je wel wat hulp gebruiken of vind je een massage nog heel spannend? Daar kan ik je bij helpen!
Ik heb namelijk een superfijne Proefsessie Mama Massage twv 44 euro, voor jou in de maand april tijdelijk voor maar 13 euro. Over chill gesproken!
Bij mij kun je je wijde joggingbroek of een sportbroekje gewoon aanhouden en ook je hempje of tshirt. Hoe fijn is dat!

Hier een fijne review:
“Jouw ontvangst was zeer prettig en geruststellend. Een massage was nieuw voor mij, wat is dit fijn! Ik vond het prettig dat ik mijn shirtje en korte broek kon aanhouden op de massagetafel. Mijn hoofd werd rustig en ik voelde dat mijn lichaam kon ontspannen. Ik heb de dagen na de massage heerlijk geslapen. Dit wil ik vaker ervaren. Dank je wel!'’

Weet wel, VOL= vol! Deze sessies gaan hard. Ik geef er maar een aantal per maand.

Ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen tav mijn tips! Deel je het met mij door te reageren op dit bericht. Lijkt mij leuk!

Liefs,
Maaike

Admin - 15:55:47 | Een opmerking toevoegen